(Waiting for Agent)

2

After installing Inventory 16.1.0.0 about 1/3 of the computers I put the agent on are reporting '(Waiting for Agent)' in the Scan Status field. They seem to be stuck in that state. If I go to the target Agent page, it says the Status is 'unavailable', but I know the machine is on and connected to the LAN. I've tried rebooting the target computer, restarting Inventory, uninstalling the agent and reinstalling it. How do I troubleshoot this?

Cancel
login to comment
3

Same issue in 16.4.

I have hundreds of computers waiting for agent.

Reinstalling agent seems to have fixed it.

Same issue as well. I have to uninstall the agent then re-install before it will work, then begins again the next day. Issue began after updating to 16.4.

Cancel
login to comment

1

Contact support to get a fix from the customer build after 16.3.0.0.

Cancel
login to comment

1

I'm seeing this on a few laptops. They are showing as online but scan status is (waiting on agent) and i cant get it to scan manually. If i re-install the agent everything goes back to normal, both laptops are Windows 10 1709

Cheers

Cancel
login to comment

1

Hey guys, looks like you're running into a bug and we'd like it if you would submit a ticket to support@pdq.com and we'll take a look at it and handle the issues you're seeing there.

Thanks!

Cancel
login to comment

1

Going to the Agent page, then Reinstall Agent in the upper right, does seem to resolve the issue. I see this more as a work-around than a fix. I believe the PDQ guys are looking into a proper solution.

Cancel
login to comment

0

Based on the release notes, it looks like 16.2.0.0 might address this issue.

Cancel
login to comment

0

I have the same issue with 16.2.0.0, whe i uninstall the Agent all work fine again

Cancel
login to comment

0

Same issue in version 16.3.0.0. This is quite the annoyance.

Cancel
login to comment

0

I am facing same issue after reinstallation of Agent also, Raised the Ticket

Cancel
login to comment

0

Just chiming in to add that I'm seeing this as well. I also have several hundred that go pending in scanning status for hours waiting on agent. I either have to abort the scan, or reinstall the agent to get it to clear and successfully scan.

Cancel
login to comment

Reply